Jasper Krabbé

Work / News / Books / Info / Blog

Het parool/Opium/ArtMen

PAN

Presentation of works at PAN AMSTERDAM

SmithDavidson Gallery
Tintorettostraat 3
1077 RM Amsterdam
Netherlands

ART MIAMI

Presentation of works at Art Miami

SmithDavidson Gallery
Tintorettostraat 3
1077 RM Amsterdam
Netherlands

JASPER KRABBÉ PORTRAITS

New Book!

Honderden portretten van Jasper Krabbé samengebracht in een 'ArtBrick'. Verschijnt bij zijn tentoonstelling in Museum Belvédère, Heerenveen.

In al zijn veelzijdigheid is beeldend kunstenaar Jasper Krabbé bovenal portrettist.Vele honderden portretten en zelfportretten maakte hij, vaak op reeds bestaand materiaal zoals enveloppen, pakpapier en pagina’s uit boeken. 
Met de tentoonstelling in zicht heeft Krabbé een aantal nieuwe portretten en zelfportretten gemaakt die opgenomen zijn in Portraits.
De overtuigende vormgeving, de bijzondere uitvoering, de omvang en bovenal de talrijke portretten van bekenden, onbekenden, vrouwen, mannen, jongens, meisjes, ouderen en jongeren maken van Portraits een bijzondere kijkervaring. Met de nadruk op de kijken: bewust is ervoor gekozen het beeld te laten spreken en toelichtende tekst achterwege te laten. Achterin is wel een complete lijst opgenomen met titel, jaartal, techniek en afmeting.

JASPER KRABBÉ- PORTRAITS

JASPER KRABBÉ- PORTRAITS

12 september t/m 22 november

Voor de tentoonstelling ‘PORTRAITS’ nam beeldend kunstenaar Jasper Krabbé (1970) een zelfportret van de door hem bewonderde schilder Jan Mankes (1889-1920) als uitgangspunt. Hij liet zich inspireren door dit topstuk uit de collectie van Museum Belvédère en sloot zich daarna op in zijn atelier, waar hij onafgebroken werkte aan tientallen nieuwe schilderijen en tekeningen. Het levert een veelzijdige en verrassende tentoonstelling op, waarin het kunstenaarschap van Krabbé op een bijzondere wijze wordt belicht.

Uitgeverij Lecturis laat bij de tentoonstelling een rijk geïllustreerd boek verschijnen.

Nooit Meer Slapen

Jasper Krabbé over de kracht van kunst

Jasper Krabbé schildert, tekent en exposeert zijn werk wereldwijd. Zijn werk weerspiegelt vaak herinneringen aan plaatsen, gebeurtenissen en personen. Ook bespreekt hij geregeld kunst op de televisie, bij programma’s als Opium, ArtMen en De Wereld Draait Door. In het boek Atelier Krabbé vertelt hij over zijn eerste jaren als graffiti artist in Amsterdam, over drijfveren en inspiratie, over de andere kant op kijken, de kunst van het etsen, kleurgebruik, over de binnenkant van enveloppen en de schoonheid in het alledaagse. Pieter van der Wielen spreekt met beeldend kunstenaar Jasper Krabbé over kunst kijken en maken

PHOTO LONDON

Jasper Krabbé is represented by Kahmann Gallery at Photo London.

Photo London a major international photography event that will take place at Somerset House, in the heart of London, from 21-24 May 2015.

PUBLIC HOURS

Thursday 21 May 12:00 – 19:30
Friday 22 May 12:00 – 19:30
Saturday 23 May 12:00 – 18:00
Sunday 24 May 12:00 – 18:00

Summer is Full of Hope

Van 14 februari tot 2 april toont Kahmann Gallery Amsterdam meer dan twintig nieuwe foto-schilderwerken van kunstenaar Jasper Krabbé in de expositie Summer Is Full Of Hope.

De kunstwerken omvatten bewerkte foto's met verf, teksten en andere prullaria uit zijn eigen studio. Thema's als dromen, vergankelijkheid en poëzie functioneren als uitgangspunt van de tentoonstelling. Al het werk van Krabbé weerspiegelt herinneringen aan plekken, gebeurtenissen en personen. Niet als simpele, heldere beelden, maar op een manier waarop herinneringen meestal verschijnen: verstoord door andere beelden, incompleet, zonder logica en zelden eenduidig.

In zijn schilderijen maakt hij gebruik van allerlei materialen, die hij tijdens het creatieve proces tegen komt. Van enveloppen en pakpapier tot losse pagina’s uit boeken en encyclopedieën. Op deze manier verwerkt Krabbé de originele functie van materialen met zijn eigen persoonlijke beelden.

DWDD POPUP MUSEUM

De Wereld Draait Door opent op 29 januari 2015 in het Allard Pierson Museum in Amsterdam een pop-up museum. Het VARA televisieprogramma viert hiermee haar tienjarig jubileum. De vaste tafelgasten richten een deel van het Allard Pierson Museum in met werk uit de depots van tien grote musea in Nederland in het thema "Verborgen Kunstenaars".
Het Stedelijk Museum Amsterdam is gekoppeld aan kunstenaar jasper Krabbé. Hij gaat als gastconservator in het depot op zoek naar werk van verborgen meesters. Hij mag hiermee de hoofdzaal in het Allard Pierson Museum, geheel naar zijn idee en smaak inrichten.

De tien deelnemende gastconservatoren en musea
Jasper Krabbé - Stedelijk Museum Amsterdam
Cécile Narinx - Centraal Museum Utrecht
Herman Pleij - Museum Catharijneconvent
Halina Reijn - Museum de Fundatie
Marc-Marie Huijbregts - Van Abbemuseum
Nico Dijkshoorn - Het Drents Museum
Pieter van Vollenhoven/Nico de Haan - Rijksmuseum/Bijzondere Collecties van de UvA
Joost Zwagerman - Gemeentemuseum Den Haag
Fidan Ekiz - Nederlands Fotomuseum
Jan Mulder - Groninger Museum

Het Allard Pierson Museum, het archeologie museum van de Universiteit van Amsterdam, was zo gastvrij om voor het DWDD pop-up museum ruimte te maken in hun gebouw, én in hun programmering.
Het DWDD pop-up museum is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het VSBfonds. NRC Handelsblad geeft voor de gelegenheid een speciale pop-up krant uit.
Mede mogelijk gemaakt door
Mondriaan Stichting VSBfonds